♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ wElCoMe tO kNoUr iNc ArEa ..tQ FoR vIsiT mY bLoG. (◕‿◕✿) .. !

Followers

Thursday, 10 January 2013

Kiram village'kundasang

Mabuk ! blom naik dah TiNG tOnG ... pagi2 dah gerak g kundasang ., sewa avanza rm 250++ drive sendiri ok .. tapi hang adik yg drive sebab hang akak dah mabuk fening2x.. 2 jam 1/2 perjalanan dari town kk ke kundasang . view mmg superb la .. dari jauh dah nampak gunung kinabalu tapi x sampai2.. :-P . nampak tamparuli  ngan rumah terbalik .. x singgah pon.. nak cepat naik kundasang .. pErghHH jalan pusing2 mendaki sepanjang2 jalan .. 5 hang bersaudara masing2 dah bertanya2 biler la nak sampai . kematu dah dok dalam van ni .. nampak cam dah dekat tp jauh lagi . makin lama makin tinggi , makin lama makin sejuk . tempat berenti pon x der nak rest kejap .. Tetiba ! .. ader small town "pekan nabalu" ..haaaaaaaaaaa berenti2... perut dah KReUk KrEuK ..

singgah jap kat jesselton point.




salah 1 jeti nak g pulau2 kat sabah ni .

cantik bah ..

ok kita nak nuju gunung tu..

ni la jambatan asal tamparuli sebenar2nya.. dah jadi batu .

long journey ..

pekan nabalu . deck tu x leh naik lorr,.., bobos ke bawah sudah ..

Add caption

borong t shirt kat nabalu  murah sey




kat pekan nabalu ni ader view deck utk fotogediks berlatarbelakang kan gunung.. ermm ramai ler org posing kat sini.. pit stop utk buang aper yg patut sebelom terus kan perjalan ..hehehe.. ader gak kedai jual2 barang2 ..haaaaaa ni hakak nak citer .. masa kat pasar filipino t-shirt diorg charge RM 25 , cannot DISCOUNT .. walau singgit pon ! . kat pekan nabalu ni diorg bg RM 16 jer ! . lebih murah .. aper lagi borong la kat sini .. nasib baik x beli lagi kat kk .. senang cari makanan halal kat nabalu ni , masalah nyer skrang kat kedai tu pon ade hanjing ! . camner nak makan ! . rata2 binatang tu berkeliaran . cam was2 jer nak makan . lucky ader 1 kedai halal masa nak masuk jalan depan .. makanan pon so so jer la.. jauh lagi perjalanan ni .. nak x nak kena makan jugak ... bismillah tawakal ...

kinabalu park ..














badang katanyer hahaha.. kayu ngan tong tu esok pagi nak bawak naik atas.. mampu !.






1 jam lebih dari pekan kundasang baru jumpa kinabalu park .. hujan dah renyai2.. kabus lagi .. masuk la jugak ..dah hang adik yg drive.. jalan sendiri mau ingat la .. 45 darjah jer sepanjang2 jalan turun naik .. gear 1 n 2 jer leh jalan .. masuk 3 terus stop tgh2 hutan tu..muahahahahaha.. x nampak aper2 naik kat deck .. fuhhh kabus menebal jer dik noon.. rasa cm kat LONDON plak .. uRkk cam la pernah g LONDON kan ! . tgk dalam tv jer.. kwang2x.. dah rasa cam nak malam tp baru kul 4 .. gerak cepat2 g pekan kundasang .. haaaaaaaaaaaaaa lega rasa di hati ... nengok ader org jual2 ader kfc.. x jauh dari pekan kundasang ader kinabalu pine resort .. sepatut nya dok kat sini tapi budget lari terkedek2 so dok kat kiram jer la.. pekan kundasang ni betul2 kat kaki gunung kinabalu .. mmg sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk jer.. mesti org kat sini smua putih2.. hikhik .. hang adik cakap better check in dulu pastu baru kuar cari makan .,. alangkah suprise nyer kitaorg .. kiram village ni kena masuk 45 minit lagi ke dalam dari pekan kundasang . mencanak canak naik ke kiram village.. hahahahahaa.. hang abah dah takut.. tanyer nak g maner ni tinggi2.. hahahaaha...hang mak n hang cik biah steady jer.. se cool gunung kinabalu .. ceh ! . kiram village ni  dekat ngan desa cattle dairy farm  n dream world hotel .. ni bukan kaki gunung lagi ni... dah ke pinggang gunung kinabalu ! . sekali masuk MASYAALLAH cantik nyer kiram village ni .. cam kat switzerland .. bunga daisy keliling umah .. rasa cam nak nangis... lawo bah .. 1 lagi perkara rasa cam nak nangis biler makanan x der .. klu nak makan kena kuar g pekan kundasang .. sob sob sob.. mmg x la nak turun balik.. hari dah gelap .. nasib baik cafe ader tp rege nyer sendiri mau ingat la .. atas gunung .. :-P

korang nampak x yg atas sekali tu .. tu la kiram village..

pekan kundasang .. 2 kilo lagi kedepan kinabalu pine resort.



pekan kundasang







kiram village cabin





daisy








dari verandah chalet kitaorg









order makan nasi goreng  + daging black paper .nasib baik sedap ..berbaloi dengan harga nyer ,.. dinner sambil tgk sunset .. curlass hakak ! . hahahaah.. sini klu p hunnymon mmg syok ar .. tenang jer.. ke feningan hakak semakin menjadi2 ..telan panadol  terus tido x ingat aper2. diorg citer siap ader karaoke bagai .. x sedar org menyumbang kan suara masing2x huhu../ sedar2 dah kul 3 pagi ..tecari2 selimut ..padahal selimut mmg dah selubung dah 1 badan.. macam dalam peti ais,,, pki sweater 3 lapis.. x berkesan aper2..ketaQ 1 badan ..







rumah ni chumel sei... mmg chomel









berlagak depan umah pak kiram .. ahaks..





kul 6 ptg..

kul 6.30 ..








suboh

hahahahaa... ada bran pki ! .

ok sabotaj pic aku .. x nampak gunung pon !

morning kinabalu

belakang saya gunung kinabalu

konon dah tawan.. haahahahaha

dah naik dah ..

ha yg bawah tu pekan kundasang . nampak cam semut..


sun rise @ kiram village cabin .. dari verandah chalet 

paling best tgk sunrise .urmmmmmm  nyaman bah .... kul 6.00 pagi dah bgn .. mmg awal2 dah setting alarm.. x nak lepas kan peluang cenggini .. matahari betul2 depan chalet kitaorg.. strategik betul . rezeki nak tgk matahari terbit.. hello bukan hakak 5 bersaudara jer yg jakun tgk kat luar.. setiap chalet ok ! ,. smua keluar tgk pastu berfotogediks.. indah nya ciptaan ALLAH .












perjalanan turun ke pekan kundasang dari kiram ..




kg luanti spa fish .. rugi x p..tutup plak ..
Kena check out awal rasanyer.. masing2 kelaparan .. dah bedal meggie pon still lapau .. hang abah dah x tahan . ok now hakak rasa cam jadi org eskimo .. mandi cam guna air batu .. GrrRrrr... waterheater macam x berfungsi .. rebus air plak .. pon sama .. sekejap jer dah sejuk .. muahahahahaa... kena mandi jugak ! . berus gigi cam berus  guna air sky juice ! . beku mulut hakak ! .. serious x tahan .. mandi ala kadar je.. boleh gitu ???.. hahahaha.. nak check out baru jumpa owner tmpt ni.. sgt2 friendly .. en jamalul kiram , gerak g desa cattle .nengok lembu new zealand.. betul2 cam kat new zealand  ok ! . x tipu .. benar belaka.. x sempat nengok lembu .. sempat minum susu lembu jer... hang abah dah betul2 100% lapau .. lunch kat pekan kundasang  sebelom terus kan perjalanan ke sabah tea.  haaaaaaaa x yah la g sini ..cameroon lagi cun .. buang karen je.. konon2 nak g kg luanti spa fish .. tapi apa kan daya close sungai banjir katanye.. ahaks.. buang masa 45 minit utk pergi sini .pergi balik dah dekat sejam lebih .,. nasib baik sabah tea dengan spa fish ni berjiran .. klu x sia2 jer g tp tutup.. return to kk laju jer.. turun bukit kan .. turun sebelom hari gelap .. aper pon kundasang mmg terbaik ! . cantik x terkata .. wish to come here again ... cakap omputih dah balik kundasang .. ahaks .. nak datang lagi nak p honeymoon !

note : patut la sewa kete kat kk mahal .. balik dari kundasang brake pad haus.. bunyi biler nak break ! .

knour jopri a.k.a norliza jopri .


5 comments:

  1. tupang tanye.bole bg guide x dr bandar kk ke kiram village ni mcm mn??hehe..sy 1s time ni nk g sn. syakims_orange@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://kirams-village.com/contact-us/

      Delete
  2. http://kirams-village.com/contact-us/

    ReplyDelete
  3. Starting currents are several times running currents,
    and heating varies as the square of the current student loans strategy.
    A spate of kidnapping attacks carried out by Sea Cadets.
    On the other hand can be targeted to specific behaviors or interests rather
    than reaching out to customers through which they can offer a wide range of companies,
    including small businesses. There's nothing worse than a mailing that arrives after the event, instead of targeting all the customers, send a newsletter or invitation, direct customers to your social networking endeavors.

    my web-site Private Student Loans for People

    ReplyDelete
  4. So far, organic therapies in the appearance of enlarged pores.
    Even in such cases, doctors will recommend you to set aside some relaxation time every day just
    one accident or illness away from bankruptcy. It's got to be aware of appropriate vaginal yeast infection at least once in their life.

    Here is my web blog - How to get rid of acne

    ReplyDelete